Zpátky na články

Pečujte o svou pleť kvalitně a bez plastů

Přechod na každodenní péči o pleť bez plastů se může zdát jako proces komplikovaný, dokonce možná i skličující. Jak můžete nahradit všechny ty produkty nabízené v plastových nádobách a tubách, kterým jste věrni už několik let? Jak dostupné jsou zelenější alternativy, a můžete si je vůbec dovolit? Budou vyhovovat vašemu typu pleti?

Máme odpovědi, které vás potěší! V následujícím článku se dozvíte, že začlenit do vaší rutiny pleťové produkty, které nezahlcují planetu plastem je nejen snadné, ale je to taky skvělý způsob, jak podpořit vaši přirozenou krásu.

V čem spočívá krása zero plastic waste?

I produkty péče o pleť s nulovým plastovým obalem je potřeba do něčeho zabalit. Proto vznikly ekologické inovativní obaly, které neobsahují - jak už jste pravděpodobně usoudili - žádné plasty. Tento druh obalu může být vyrobený z biologicky rozložitelné lepenky nebo vysoce recyklovatelných a snadno znovu použitelných materiálů, jako je hliník.

A proč stále častěji slyšíme o péči o pleť bez plastů? Protože je součástí řešení v boji proti jedné z nejhorších pohrom, jakou kdy naše planeta poznala. Od roku 2015 se celosvětově vyprodukovalo více než 6,9 miliardy tun plastového odpadu – z toho celá polovina ve formě obalů. Asi 9 % se recykluje, 12 % se spálí a 79 % se hromadí na skládkách nebo v přírodě. Také kosmetický průmysl musí přijmout svůj díl odpovědnosti za tuto velkou ekologickou krizi.

Každý rok jen ve Spojených státech kosmetický průmysl vyrobí 7,9 miliardy kusů pevných plastových obalů - ironický ošklivý vedlejší produkt vrstev make-upu a dalších zkrášlovadel, které používáme k maskování našich nedokonalostí. Některé značky si však uvědomují ničivé účinky kosmetického odpadu a nabízejí možnosti, které jsou stejně šetrné jak k pokožce, tak k na naší planetě. Některé z nich jsou pak dokonce dostupné za velmi přijatelné ceny.

Přijetí péče o pleť bez plastů

První věc, kterou je třeba zvážit při vytváření nové pečující pleťové rutiny s nulovým plastovým odpadem, jsou přísady. Jak dobře jste obeznámeni s obsahem produktů, které se chystáte použít? Jak zdravá je vaše péče o pleť bez plastů? Zajistěte, aby produkty nesly schvalovací pečeť Environmental Working Group (EWG). Od roku 1993 tato nezisková organizace identifikuje látky, postupy a pravidla, které mohou představovat riziko pro lidské zdraví a životní prostředí. Pokud je výrobek opatřen pečetí EWG VERIFIED™, znamená to, že jej lze používat s naprostým klidem.

Druhým kritériem je balení. K dispozici je několik skvělých možností, včetně mimořádně snadno použitelných biologicky odbouratelných kartonových tubiček s certifikací FSC.

Třetí a poslední úvahou je váš typ pleti. Ujistěte se, že si vytvoříte rutinu, která vyhovuje vašim konkrétním potřebám. Řada Oceanly ATTITUDEsvětově první kompletní řada tuhých a bezplastových přípravků o pleť s certifikací EWG – nabízí produkty formulované z více než 94,3 % přírodních složek pro všechny typy pleti. Ať už se jedná o zralou, citlivou, smíšenou či mastnou pleť.

Jak připravit pleť na celodenní líčení?

Bezplastová péče o pleť ATTITUDE Oceanly™ také skvěle poslouží pro aplikaci pod make-up. Vaše líčení tak vydrží hezké celý den. Jednoduše si vyberte ty nejlepší produkty pro potřeby vaší pleti a postupujte podle těchto šesti jednoduchých kroků.

1. Jemně pleť čistěte

První krok k účinné péči o pleť bez plastů je pravidelné čištění. Je naprosto nezbytné k tomu, aby se vaše pleť a póry zbavily mastnoty a nečistot, které na ní mohou ulpívat. Použijte účinný, ale jemný čisticí prostředek bez plastů, jako je tuhý čisticí gel, který obsahuje extrakt laminaria digitata - řasy s revitalizačními vlastnostmi, peptidy pro doplnění bariéry vlhkosti pokožky a glycerin pro udržení přirozené hydratace. A pro velmi citlivou pokožku bude ideální toto tuhé čistící mléko obohacené o ricinový olej, dělá zázraky.

2. Pravidelně provádějte peeling

Jednou týdně vaší pleti dopřejte peeling, abyste zabránili hromadění nečistot v pórech a pod make-upem. Odumřelé buňky, které zůstávají na povrchu vaší pokožky, mohou pleť zmatnit a bude tak vypadat unaveně. Namísto používání tradičních peelingů s velkými částicemi, které mohou dráždit pokožku, doporučujeme použít tento exfoliant v tyčince bez plastů, který je vyrobený z čistých, EWG schválených ingrediencí a účinně zlepší textury a tón vaší pleti.

3. Naneste sérum

Abyste svou pleť co nejlépe připravili na celodenní líčení, nezapomeňte použít sérum! Sérum, známé jako nejkoncentrovanější a nejúčinnější z kosmetických ošetření, se používá spolu s denními a nočními krémy k posílení jejich účinnosti a zároveň nabízí okamžité a trvalé výsledky. Rozzáření, které sérum poskytuje, také umožňuje používat lehčí a prodyšnější make-up. Aplikujte sérum na mírně vlhkou pleť ráno a večer a vaše pleť bude mít všechny živiny a hydrataci, které potřebuje.

4. Správně hydratujte

Všechny typy pleti, dokonce i mastná, potřebují hydrataci. Dobrý hydratační krém na obličej bez plastů usnadňuje nanášení make-upu, který se někdy může na suché pokožce ulpívat.

Tip pro krásu

Pokud se váš korektor zalévá do jemných vrásek pod očima, zvažte přidat do vaší bezplastové pleťové rutiny oční krém. Díky obsahu fytoglykogenu, o kterém je známo, že pomáhá snižovat známky stárnutí a vyhlazuje pokožku, dodává očním konturám revitalizovaný vzhled a pocit omlazení.

5. Zvažte použití báze pod make-up

Báze pod make-up může být obzvláště účinná, pokud máte smíšenou nebo mastnou pleť. Před aplikací použijte dobrou bázi pod make-up, která účinně absorbuje přebytečnou mastnotu. Zmatňující denní krém s obsahem kořene maranty působí jako hydratační krém i jako báze pod make-up. Představuje superpraktické ošetření 2 v 1, které zaručuje méně lesku a více záře!

6. Nikdy nezapomeňte na balzám na rty

Abyste se vyhnuli popraskaným rtům pod rtěnkou, naneste nejprve bezplastový hydratační balzám, který je vyroben z výživných složek, jako je bambucké máslo a kokosový olej. Přirozený tón Vašich rtů podtrhne tónovaný balzám s SPF a navíc ochrání citlivou pokožků před slunečním zářením,

Osvojte si naši bezplastovou pleťovou rutinu a darujte nejen vaší pokožce, ale také planetě to, co si zaslouží. Kvalitní péči a už žádné zbytečné plastové obaly!