Zpátky na články

Čisté přísady: jak nejlépe používat čističe ATTITUDE

Dnes se spousta z nás obává kvality ovzduší, znečištění vody a dopadů běžně používaných produktů na naše zdraví. To vše se promítá do našeho každodenního života a tak i hledání dobrého čistícího prostředku způsobuje skutečný bolehlav. Řešíme, jakým složkám se vyhnout, jak dešifrovat etikety výrobků a spoustu dalších věcí. Co takhle zkusit ATTITUDE?

Značka nabízí řadu jemných ale účinných a zklidňujících produktů vyrobených z recyklovatelných plastů, které vám pomohou krásně vyčistit domov. Prohlédněte si naši uživatelskou příručku k čisticím prostředkům a získejte užitečné tipy a triky od týmu značky ATTITUDE.

Ingredience v čisticích prostředcích

Společně s emisemi z továren a automobilů patří čisticí prostředky a drogérie mezi významné příčiny znečištění a zdravotních problémů spojených se špatnou kvalitou ovzduší. Kdo jsou viníci? Těkavé organické sloučeniny, jako třeba emise uhlíku, chloru nebo síry. Poslední jmenovaní jsou také podezřelí z dráždění dýchacích cest a příčiny několika respiračních problémů. Problematické je i jejich uvolňování do atmosféry, při kterém se tvoří přízemní ozón, který způsobuje smog. Mimo to vědecká studie z Norska, publikovaná v American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine v únoru roku 2018 ukázala, že ženy, které používaly čisticí prostředky (ať už doma nebo profesionálně) pravidelně každý den po celá desetiletí mají výrazně sníženou kapacitu plic v pozdějším životě. Podle studie se denní používání čisticích prostředků rovnalo kouření až dvou krabiček cigaret denně po dobu 20 let!

Čisticí prostředky ATTITUDE pod mikroskopem

Univerzální čisticí prostředek ATTITUDE

Jeho účel: Víceúčelový čistič, který lze použít na několik typů povrchů. Vyčistíte s ním dům, auto, gril, stůl, cvičební zařízení, podložku na jógu a další! Zvládne také mastnotu, aniž by zanechával šmouhy a je zcela bezpečný na površích přicházejících do styku s potravinami. Jeho působení: Obsahuje účinné minerální a rostlinné složky, jako je saponin, silný čistící prostředek přírodního původu a povrchově aktivní látky na bázi glukózy a mastných alkoholů rostlinného původu.

Tipy ATTITUDE týmu:

  • „Univerzální čisticí prostředek je skvělý pro čištění ráfků a pneumatik vašeho auta.“ — Hans, viceprezident výzkumu a vývoje
  • „Moje děti ho používají k čištění palubní desky auta!“ — Rob, viceprezident, EMEA Sales
  • „Používám ho k čištění svého grilu. Funguje opravdu výborně!” — Mélissa, viceprezidentka prodeje

Čistič na kuchyně ATTITUDE

Jeho účel: Účinný odmašťovač, který je přizpůsobený zbytkům zanechaným na kuchyňských površích, je ideální pro čištění pracovní desky a různých varných i indukčních desek, včetně keramického skla. Zatočí s mastnými povrchy a ulepené či zaschlé zbytky od vaření proti němu nemají šanci.

Jeho působení: Čistič na kuchyně obsahuje stejné povrchově aktivní látky jako Univerzální čisticí prostředek, a k tomu navíc lauryl glukosid (další povrchově aktivní látka). Jejich kombinace emulguje mastnotu a odstraňuje kuchyňské tuky z povrchů. Není k tomu potřeba žádná voda.

Tipy ATTITUDE týmu:

  • „S Čističem na kuchyně se mi sklokeramická varná deska jen leskne. Snadno odstraňuje mastnotu bez zanechání šmouh!“ — Mélissa, viceprezidentka prodeje
  • „Používám ho každý den k úklidu všeho spadeného jídla pod vysokou židličkou mého dítěte.“ — Myriam, marketingová manažerka

Čistič na sklo a zrcadla ATTITUDE

Jeho účel: Vysoce výkonný čistič ve spreji, který nezanechává žádné viditelné stopy. Nastříkejte ho a poté setřete suchým hadříkem, abyste vytvořili lesklý povrch. Je skvělý pro celou rodinu.

Jeho působení: Obsahuje neiontové povrchově aktivní látky, jejichž kombinace umožňuje rychlé působení a nulové šmouhy (díky rovnováze rozpouštědla a povrchově aktivní látky).

Tipy ATTITUDE týmu:

  • „ Pomocí Čističe na sklo a zrcadla perfektně vyleštím svoje CD.“ — Guillaume, správce webu

Čistič na koupelny ATTITUDE

Jeho účel: Bezpečný pro všechny povrchy koupelny: keramické obklady, vany, vinylové sprchové závěsy, sprchové dveře a záchodové mísy.

Jeho působení: Kyselejší pH usnadňuje odstranění zbytků mýdla a odolných nečistot. Čistič koupelen obsahuje kyselinu citrónovou, díky které se nečistoty lépe rozpouští a také rychle odstraňuje plísně, vodní kámen a mýdlové nečistoty.

Tipy ATTITUDE týmu:

  • „Čistič koupelen je zázračný produkt na odstranění plísní, ať už v koupelně nebo na zahradním nábytku.“ — Mélissa, viceprezidentka pro prodej
  • „Používám ho k čištění plastových terasových židlí a stolů.“ — Hans, viceprezident výzkumu a vývoje
  • „Toto je můj oblíbený produkt na čištění hraček do vany.“ — Myriam, marketingová manažerka

Čistič na podlahy a dřevo ATTITUDE

Jeho účel: Tento produkt čistí všechny podlahové krytiny bez zanechání šmouh. Můžete ho naředit vodou nebo použít plnou koncentraci pro čištění záchodové mísy. Je ideální pro domácnosti s malými dětmi nebo domácími mazlíčky.

Jeho působení: Tento čistič je koncentrovanější než ostatní produkty, protože je určený k naředění. To je také důvod, proč obsahuje chelatační činidla.

Tipy ATTITUDE týmu:

  • „Nechte malá síta z vodovodních baterií namočená ve sklenici naplněné přípravkem na podlahové povrchy, dlaždice a dřevo, abyste odstranili usazeniny vodního kamene.“ — Rob, viceprezident prodeje EMEA

5 tipů pro zdravější úklid

Na štítku hledejte následující:

  1. Hypoalergenní.
  2. Většinou vyrobený z minerálních a rostlinných složek. Povrchově aktivní látky ATTITUDE jsou vyrobeny z obnovitelných složek rostlinných zdrojů (glukóza a mastné alkoholy).
  3. Bez ethoxylovaných povrchově aktivních látek kontaminovaných karcinogenními chemikáliemi (1,4-dioxan a ethylenoxid) podle EWG.
  4. Nízká koncentrace těkavých organických sloučenin.
  5. Bez konzervačních látek, jako jsou parabeny, formaldehyd a látky uvolňující formaldehyd, a bez obsahu jiných látek obsažených v zákonu o bezpečné pitné vodě a toxických látkách z roku 1986.