Zpátky na články

Tuhé přírodní deodoranty ATTITUDE: Zodpovědný bojovník s potem

Na jednom se jistě shodneme všichni. Lidský pot nikomu nevoní. Pokud se ale zajímáte o své zdraví, už jste určitě zaznamenali kauzy ohledně možné škodlivosti běžných antiperspirantů. Nehledě na to, že je většina z nich uložená v plastových či kovových obalech, které se těžko recyklují. Předpokládáme ale, že většina z vás se kvůli těmto důvodům s deodoranty rozloučit nehodlá, což ani není nutné. Existuje příjemnější cesta, jak zamezit nevábnému pachu a zároveň být zodpovědný k planetě. S řešením přichází nová řada přírodních deodorantů ATTITUDE.

Společnost ATTITUDE zastává názor, který jsme si velmi oblíbili i my v Babystart. A sice, že každá malá změna může mít velký dopad. Těžko se totiž jako jedinci ve své pohodlnosti a daných společenských normách vzdáme oblíbených kosmetických produktů. Nemůžeme chtít po vyspělé lidské společnosti, aby přestala používat šampóny na vlasy, deodoranty nebo prací prášky, i když by to planeta uvítala. Můžeme ale zkusit motivovat každého člověka ke změně a vědomé volbě nabídkou přírodních produktů, které mohou v globálním hledisku změnit hodně.

Víte, že každý rok skončí v našich oceánech neuvěřitelných 4,8 - 12,7 milionů tun plastového odpadu? K tomuto šílenému a člověku nepředstavitelnému číslu dopomáhá každý z nás. Pojďme to změnit!

V přátelství s lidským zdravím i přírodou

Deodoranty ATTITUDE z řady Super Leaves společnost vyvíjela dlouhou dobu. Chtěla lidem nabídnout alternativu, která bude příjemná na nošení, spolehlivá a ekologická. A to se jí povedlo. Zvolila produkt, který obsahuje přírodní rostlinné vosky, bambucké máslo a kokosové oleje společně s kořenovým škrobem arrowroot (pro deodorační vlastnosti) a škrobem kukuřičným (pro absorpční vlastnosti).

V nových deodorantech Super Leaves nenajdete hliník, parabeny, triclosan, stearáty, ftaláty, mastkový pudr ani umělé barviva. Jsou veganské a nikdy nebyly testované na zvířatech (stejně jako veškerá ATTITUDE kosmetika). Díky tomu jsou tito přírodní pomocníci hypoalergenní a vhodné i pro jedince s citlivou kůží. To vše potvrzuje nezávislá certifikace EWG.

Důležité je poznamenat, že deodoranty nezabraňují pocení. To je totiž pro člověka přirozené a pomáhá ochlazovat tělo. Místo toho vytvářejí hydrofobní bariéru, která zabraňuje růstu bakterií způsobujících zápach. Nemusíte se tak obávat, že by se pot v těle hromadil. Problematickou složkou běžných deodorantů je hliník, který může mít souvislost s rakovinou a Alzheimerovou chorobou. Ani ten tyto tyčinky neobsahují.

Řekněte ne plastovým obalům

Revoluční je i samotný obal tuhých deodorantů ATTITUDE. Ten tvoří trubička z tuhého papíru, která je kompletně biologicky rozložitelná. Deodorant z ní dostáváte díky systému push-up, což je velmi pohodlné. Zkrátka jen zatlačíte na spodní stranu a tyčinka se vysune. Až vám deodorant dojde, můžete obal v klidu vyhodit do tříděného odpadu.

Běžný člověk spotřebuje zhruba 5 balení deodorantů ročně. Za celý život je to v průměru 350 kousků. Jen si představte to obrovské množství plastu z pouhého jediného kosmetického produktu, který za život využíváme. Už vnímáte ten rozdíl?

Tyto sympatické deodoranty Super Leaves můžete zakoupit v pěti voňavých variantách: citronové, pomerančové, vůni bílého čaje, olivovníku a granátového jablka. K dostání je také neparfémovaná varianta, pokud raději volíte produkty bez vůně.

Kupte produkt, my zasadíme strom

Pokud by vás nepřesvědčily výše vyjmenované výhody, máme ještě jedno eso v rukávu. Od jara 2020 se společnost ATTITUDE zavázala, že za každý produkt, který se prodá, zasadí strom. Vše provádí ve spolupráci se dvěma neziskovými organizacemi specializovanými na zalesňování: Projekty zalesňování Eden (Eden Reforestation Projects) a One Tree Planted. Tento program se na podzim roku 2020 probudí v život i ve vybraných online obchodech v České republice.

Tak co myslíte, dáte šanci této sympatické novince? My rozhodně. Věříme totiž, že každý krok, jakkoliv malý se může zdát, má svůj význam.


Mrkněte na nabídku deodorantů a vyberte ten nejvhodnější pro vás.

 

Text: Veronika Gazdová