Zpátky na články

Dopřejte svým domácím mazlíčkům péči, jakou si zaslouží

Pokud jste majitelem zvířecího společníka, určitě to znáte. Pejsek se na procházce vyválel v bahně a vy doma máte světlé koberce, vaši kočku trápí svědivá kůže a vy nevíte, co s tím, je třeba zastřihnout drápky a není čas zajít do salonu. Nemusíte se trápit, spousta věcí lze vyřešit doma, třeba i s pomocí kvalitní kosmetiky pro celou zvířecí rodinu. Máme pro vás pár tipů, jak vašim veselým společníkům obstarat tu nejlepší péči. 

Když si domů pořídíte čtyřnohého kamaráda, život se vám tak trochu obrátí vzhůru nohama. A to hlavně, pokud bydlíte v bytě. Ačkoliv vás čeká spousta radosti, zábavných zážitků a mazlících večerů, současně s tím přicházejí povinnosti. Je potřeba chodit na pravidelné procházky, přemýšlet nad správným výběrem jídla, hraček i způsobem výchovy. Mimo to všechno byste měli řešit také hygienu vašeho mazlíčka a volbu vhodných kosmetických přípravků. Péče o zvířecí přátele ale není tak složitá, pojďme se na ni podívat krok za krokem.

Čistý kožíšek a krásné tlapky

Aby vaši mazlíčci nenadělali doma nepořádek a hlavně se cítili dobře, je třeba věnovat péči hlavně jejich srsti a tlapkám.

Vyčesávání

Kartáčování vašeho mazlíčka je nejdůležitějším krokem v jeho rutinní péči. Tento úkon byste měli provádět každé dva až tři dny a obzvláště důkladně na jaře a na podzim, pokud máte např. pejska, který tráví čas i venku a mění zimní srst za letní. V tomto období padají chlupy víc než jindy. Při úpravě dlouhosrstého psa nebo kočky nadzvedněte chlupy, češte směrem dolů od kořínků a postupně vykartáčujte celý kožíšek. Volte kvalitní kartáč, který si poradí i se zacuchanými uzly.

Dobrá rada: Rozčesávání vám usnadní i vhodná kosmetika, která srst zjemňuje, jako třeba některý ATTITUDE šampon z řady Furry Friends.

Drápky

Zapomínat nesmíte ani na psí a kočičí drápky. Je to důležité hlavně u mazlíčků, kteří tráví celý rok v domácnosti, kde nemají možnost svoje drápy přirozeně obrušovat. Vám jako majitelům pak bude hlavní motivací zachování krásného nábytku, závěsů bez trhlin a rukou bez škrábanců. Drápky zkracujte ostrými kleštičkami pouze na koncích zhruba každé dva týdny. Kočky při stříhání usaďte na vyvýšené místo a hlaďte pod bradou, na pejsky naopak platí komplimenty a pamlsky.

Koupání

Kdo by doma nechtěl voňavou kuličku s načechranou a lesklou srstí? No, psi a kočky mají většinou na hygienu svůj názor. Najdou se ale i světlé výjimky, kdy si mazlíčci koupel vyloženě užívají. Důležité je začít s koupáním včas, aby si zvířata na rituál zvykly a neměly prostor vytvořit si vůči němu odpor či strach.

Určitě je důležitější koupat hlavně pejsky, kteří nejsou zvyklí svou srst pravidelně čistit, jako je tomu u kočičích společníků. Navíc se také mnohem raději proženou kaluží. Přesto můžete koupat i kočku. Stačit jí to bude párkrát do roka.

Můžete kočky a psy umývat lidským šamponem? Rozhodně byste neměli. Látky v něm obsažené totiž mohou uškodit jejich citlivé pokožce. Raději se porozhlédněte po kvalitním šamponu pro psy a kočky bez dráždivých přísad. Doporučit vám můžeme novou řadu šamponů ATTITUDE. Vybrat si můžete třeba přírodní zklidňující šampon z ovesnými vločkami Furry Friends nebo šampon proti svědění s krásnou vůní levandule od stejné značky.

V každém případě je klíčem k mytí vašeho psa nebo kočky zůstat v klidu. To vám ušetří mnoho škrábanců, v horším případě kousnutí. Vždy se ujistěte, že jste svého mazlíčka kartáčovali a ostříhali mu nehty, než ho dáte do vody. Nenamáčejte mu uši, aby nedošlo k infekci. Po koupání ho důkladně osušte, a poté mu očistěte uši vatou. Zážitek by měl být příjemný, aby se nebál dalšího mytí!

Co když není na koupel čas?

Určitě nastanou situace, kdy jste ve spěchu a nemáte čas svého mazlíčka pořádně vymydlit. Ať už je potřeba očistit ušpiněné tlapky, sliny na čumáčku nebo ospalky okolo očí, budou se vám hodit vlhčené čisticí ubrousky ATTITUDE Furry Friends s přírodním složením (100% celulózové vlákno), které mají deodorační účinky a v nich obsažený glycerin hydratuje zvířecí pokožku i srst. Snadno se rozloží, takže nemusíte mít obavy ze zatěžování přírody.

Voňavá domácnost i se zvířecími obyvateli

Naprosto chápeme, že vaše miláčky nechcete nechávat spát venku. A nebo ani nemáte dvůr či zahradu, kde by to šlo. A tak je stěhujete i s pelíšky do vaší domácnosti. Určitě ale víte, že občas chlupáči nepěkně zavoní. Jsou to přece jen zvířata a nelze se na ně v tomto ohledu zlobit.

Aby vám ve společném domově bylo dobře, můžete si pořídit mimo jiné i osvěžovač vzduchu. Zapomeňte ale na umělé vůně v neekologických obalech. Vyzkoušejte raději udržitelnou verzi, která vaši domácnost zbaví zápachu a dodá jemnou a přirozenou vůni. Přírodní osvěžovač vzduchu ATTITUDE Furry Friends díky obsaženému dřevěnému uhlí pohltí zápach, aniž by k tomu potřeboval škodlivé chemikálie. Vůně levandule je pak jen příjemný bonus. Osvěžovač můžete umístit do blízkosti zvířecích pelíšků a užívat si příjemné atmosféry kdekoli ve vašem bytě.

Zvířecí mazlíčci si zaslouží to nejlepší

Stejně jako my všichni rádi volíme produkty a kosmetiku bez chemie a škodlivých látek, měli bychom to samé dopřát i našim čtyřnohým kamarádům. Jsou naprosto odkázaní na naši péči a sami si vybírat nemohou. Chovejme se tedy zodpovědně.

Řada ekologické zvířecí kosmetiky Furry Friends od kanadské značky ATTITUDE zahrnuje spoustu kvalitních produktů, které vašim pejskům a kočičkám zpříjemní život. Všechny jsou vyrobené bez obsahu znepokojivých přísad, jsou hypoalergenní, veganské a netestované na zvířatech. Pokud by váš mazlíček uměl mluvit, jistě by vás požádal o produkty ATTITUDE, které jsou navržené speciálně pro něj a pro zdravou a krásnou planetu.

 

Autor textu: Veronika Gazdová