Zpátky na články

10 tipů, jak získat zpět zářící pleť

Chladné počasí dokáže nadělat na pleti pořádnoou paseku. Naše pokožka má tendenci ztrácet svůj jas podobně jako chladné a zakaboněné dny. Dehydratovaná a suchá kůže může rychle pohasnout, když se jí nedostává náležité péče. Máme pro vás 10 kroků, které vám pomohou udržet vaši pleť přirozeně zářící po celý rok!

Proč je moje pleť matná?

Zářící a jasný vzhled je hlavním ukazatelem zdravé pleti. Jas vašeho obličeje však může ukrást několik faktorů, mezi které patří dehydratace, suchý vzduch, studený vítr, znečištění ovzduší, nedostatku spánku, špatné složení stravy, nadměrného vystavování se slunci a samozřejmě nesprávná péče o pleť, která není přizpůsoben vašemu typu pokožky.

Jak získat zpět jasnou a svěží pokožku

Není třeba panikařit. To, že pokožka zmatní a vypadá unaveně se stává každému, zvláště na podzim a v zimě. Když je vaše pleť matná, obvykle to znamená, že ve vašem každodenním životě něco chybí. Naštěstí existuje několik malých úprav, které lze zahrnout do vaší pleťové rutiny a zářící pleť vás bude zase brzy vítat v zrcadle každé ráno.

1. Hledejte rozjasňující přísady pro péči o pleť

Na trhu je k dostání spousta produktů, které tvrdí, že mohou vaši pleť rozzářit. Než si některý vyberete, ujistěte se, že je vyrobený z přírodních zdrojů a přísad, které jsou schválené společností EWG. Tedy v případě, že chcete chránit přírodu a na pleť nenanášet nezdravé chemikálie. Vhodná kosmetika může obsahovat třeba:

  • Stabilizovaný a zapouzdřený vitamín C , který pomáhá vyrovnat pleť.
  • Fytoglykogen, což je silná rostlinná molekula, která pomáhá oživit přirozený jas vaší pleti.

Tip: Fytoglykogen, který je momentálně jednou z nejžádanějších složek v pleťových produktech můžete najít v přípravcích Oceanly od ATTITUDE - nové a revoluční řadě v péči o pleť bez plastů.


2. Pokožku jemně vyčistěte

Základním prvním krokem každé správné kosmetické rutiny je čištění. Právě to zbaví vaši pokožku a póry nečistot, kožního mazu a znečišťujících látek, které způsobují matný vzhled pleti. Vyberte si účinný, a přesto jemný čisticí prostředek, který vám nezpůsobí nepříjemný pocit sucha nebo napjatosti. Rozhodně nesahejte po přípravcích s obsahem alkoholu.

Abyste vaši pleť nevysušili, vyberte produkt s přísadami, které zvyšují hydrataci pokožky. Tuhý čisticí prostředek na obličej PHYTO-CLEANSE od ATTITUDE je skvělým příkladem. Obsahuje Laminaria digitata, řasu s revitalizačními vlastnostmi, peptidy, které vyživují hydratační bariéru pleti a glycerin pro udržení přirozené hydratace. A co je nejlepší, tenhle čistič je ideální pro všechny typy pleti.

Tip pro krásu: Masírujte si obličej!
Když si čistíte obličej, masírujte si krouživými pohyby čelo a tváře. Zvýšíte tak průtok krve a vaši pokožku přirozeně nabijete energií.

3. Se sérem změníte šedivou v oslnivou

Býváte podráždění, když máte hlad? Stejně tak vaše pokožka. Když jí chybí živiny a hydratace, ztrácí svůj jas. Zkuste to znovu, ale tentokrát do svého rituálu zařaďte sérum!

Tuhé sérum na obličej PHYTO-GLOW od ATTITUDE, které by se mělo nanášet ráno a večer na mírně vlhkou pokožku, se opírá o spojení čtyř účinných složek:

  • stabilizovaného a zapouzdřeného vitaminu C, který pomáhá vyrovnat tón pleti a redukuje pigmentové skvrny
  • fytoglykogenu pro posílení pleti.
  • extraktu z kanadské řasy, která je známá svou schopností obnovit vláčnost,
  • a provitaminu B5, který udržuje váš obličej zdravý a zářivý.

Tento prémiový koktejl na obličej je ideální volbou, jak získat zpět svou zářící pleť!

4. Buďte velkorysí s hydratačním krémem

Sérum by nemělo nahradit váš hydratační krém. Ve dne i v noci, po očištění obličeje a nanesení kouzelného séra…vždy se nechte hýčkat denními a nočními krémy, které jsou vytvořené přesně pro váš typ pleti. Že jste svůj ideální hydratační krém ještě neobjevili?

Stručně řečeno, čím lépe budete svou pokožku hydratovat, tím zdravější bude vypadat. A pocítíte to i na dotek! Zvažte také rozjasnění svého vzhledu výběrem kvalitního krému určeného speciálně pro oživení očního okolí.

Dokonalý rituál pro rozzářenou pleť

Aby byla vaše pokožka krásně zářivá, následujte tyto kroky:

1. Pravidelně si provádějte peeling
Jak již bylo zmíněno dříve, mdlou pleť mohou způsobit částečky odumřelých kožních buněk, které zůstávají na povrchu pokožky. Je proto důležité, abyste si jednou týdně obličej důkladně pročistili. Při provádění peelingu se ujistěte, že používáte čisté a šetrné přísady. Opak by mohl vaši pokožku vysušit a spustit nadprodukci kožního mazu, která může také vést nejen k matné, ale také mastné pleti. A to není zrovna výsledek, který bychom si přáli.

Nahraďte tradiční exfolianty s velkými částicemi, které pokožku dráždí, raději jemnější variantou. Třeba revolučním pevným peelingem na obličej vyrobeným z bambusového prášku, který zlepší texturu vaší pleti a rozzáří pleť tak, jak si přejete.

2. Aplikujte pleťovou masku
Máte plány na večer a chcete nechat vaši pleť zazářit? Zkuste použít čistící masku Oceanly od ATTITUDE - takovou, která vám dodá svěží tvář a okamžitě podpoří rozjasnění pleti.

3. Používejte každý den opalovací krém.
Každý. Opravdu každý den. Věřte tomu nebo ne, za matně vypadající pokožku může nést vinu i poškození sluncem. Proto je tak důležité vždy chránit svůj obličej pomocí účinného opalovacího krému schváleného EWG. Používali jste kosmetiku s vitamínem C a na sluneční ochranu jste nemysleli? Pak je tento krok ještě důležitější, protože slunce může změnit aktivní vlastnosti vitamínu C a připravit vaši pokožku o jeho četné výhody.

4. Přejděte na stravu bohatou na antioxidanty
Přechod na zdravější stravu může mít několik pozitivních účinků na tělo, zejména na pokožku. Díky svým antioxidačním vlastnostem vám zázračné potraviny, jako jsou bobulovité plody, hrozny, brokolice, pekanové ořechy, vlašské ořechy a další potraviny bohaté na polyfenoly, mohou pomoci znovu získat zářivou pleť a chránit vaši pokožku před vnějšími faktory, které vedou k šedivé a mdlé pokožce.

5. Udržte si zářivost pleti pomocí olejů
Vyzkoušejte novinku - suchý olej od ATTITUDE. Tento speciální olej v tyčince je vyrobený ze vzácného arganového oleje a se stane vaší tajnou zbraní, když vaše pokožka potřebuje trochu extra záře. Používejte ho v zimě ráno i večer, v létě pak stačí jen večer. S jeho pomocí si pokožka zachová přirozenou vlhkost - a krásu.

6. Sprchujte se kratší dobu
Všichni v zimě milujeme dlouhé a horké sprchy. Ačkoliv však voda a pára mohou otevřít póry na vaší kůži a pomoci vašemu tělu uvolnit toxiny, příliš dlouhý pobyt ve sprše - i když je to po dlouhém dni ta nejpohodlnější a nejvíc uvolňující věc - může pokožku vysušit a zbavit ji její přirozené vlhkosti.

Po několika minutách ve sprše se raději rychle opláchněte studenou vodou. Ta pomůže stimulovat krevní oběh a dodá vám potřebnou vzpruhu, abyste mohli začít nebo ukončit svůj den v té nejlepší formě!

Které z našich triků využijete, abyste získali zpět svou zářící pleť? Vyzkoušejte je všechny!